Rode Kruis Uitgeest en IJmond gaan samen

Rode Kruis Uitgeest en IJmond gaan samen
© RTV Seaport / PR

De Rode Kruis afdelingen Uitgeest en IJmond gaan verder als één afdeling. De afgelopen tijd zet het Rode Kruis zich vooral in op hulpverlening en mensen voorbereiden op noodsituaties. De afdeling Uitgeest had veel sociale activiteiten en dat past niet meer in het hedendaagse beleid van het Rode Kruis. Daarom heeft de Uitgeest de afdeling IJmond  (Velsen, Beverwijk en Heemskerk) benaderd om samen verder te gaan.

De afdeling IJmond heeft meer dan 60 vrijwilligers en doet incidenteel al hulpverlening bij evenementen in Uitgeest en dat wordt verder uitgebreid met activiteiten als Rode Kruis aan Huis en EHBO op scholen.
Veel van de sociale activiteiten die de afdeling Uitgeest had zijn onder gebracht bij andere instellingen. Twee bestuursleden van de afdeling Uitgeest gaan deel uitmaken van het bestuur van de afdeling IJmond, zodat de lokale inbedding geborgd blijft.