Terugkijken: raadsessies 16 oktober

Terugkijken: raadsessies 16 oktober
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Woensdag 16 oktober ging het in een gecombineerde raadsessie over het reglement van orde voor de vergaderingen, dat aan actualisatie toe is, en de strategische positie van Velsen in de Metropoolregio Amsterdam. Tegelijkertijd was er een interactieve sessie over het op te stellen nieuwe Masterplan onderwijshuisvesting.

Raadsplein TV was de hele avond aanwezig, zond de eerstgenoemde sessie rechtstreeks uit en nam diverse interviews af. De voorbeschouwing was met de raadsleden en oud-wethouders onderwijs Marianne Vos (Velsen Lokaal) en Annette Baerveldt (D66). Na afloop werd er met Cas Scholling (VVD) gesproken over het reglement van orde en met Mireille Koedijker en Piet Deudekom over onderwijshuisvesting. Daarbij ging het onder andere over het binnenklimaat, de duurzaamheid en de brede inzetbaarheid van schoolgebouwen.

Ook was er een nabeschouwing met Annekee Eggermont (CDA) en Ahmet Karateke (PvdA) over de uitkomsten van de sessie over de strategische positie van onze gemeente.

De integrale uitzending is terug te zien via Raadsplein.tv en Uitzending Gemist op onze website.