Meld vermoeden van drugscriminaliteit

Meld vermoeden van drugscriminaliteit
Foto RTV Seaport/PR

Medewerkers van de politie troffen op 26 juni 2019 in een pand aan de Rondweg 10 te IJmuiden een handelshoeveelheid softdrugs aan. De gemeente Velsen tolereert geen productie van en illegale handel in drugs. Deze activiteiten tasten de openbare orde en het woon- en leefklimaat ernstig aan.

Burgemeester Dales van Velsen sloot daarom dinsdag het pand waar de softdrugs waren aangetroffen voor de duur van één maand op grond van artikel 13b Opiumwet. Dat betekent dat tot 8 november 2019 niemand het pand mag betreden.

“Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Daarom roep ik alle inwoners van Velsen op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig zijn”, aldus burgemeester Frank Dales.

Melden kan via de gewone nummers van de politie (0900-8844 of bij spoed 112), maar ook via Meld Misdaad Anoniem ( 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).