Concertlezing over de werking van muziek

Concertlezing over de werking van muziek
© RTV Seaport / PR

Wat doet muziek met de mens, waar komt die ingrijpende werking van muziek vandaan? In een concertlezing zal violist en psycholoog Paul Eggen aan de hand van muziekvoorbeelden, hierover een uitleg geven. Deze concertlezing is op vrijdag 11 oktober om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje.

Paul Eggen speelt in dit verrassend concert een aantal expressieve werken uit de Barok, enkele grappige of ontroerende stukken uit de 20ste eeuw voor viool of altviool. Het programma bevat de virtuoze ballade van Hallmann, de frivole Poolse caprice van Bacewicz, de monumentale Passacaglia uit 1681 van Biber, ‘Lied van de Vogels’ in een arrangement van Pablo Casals, enkele improvisaties van Giorgio Ferrari  en werken van Bach.

Paul Eggen studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.  Naast zijn muziekcarrière studeerde hij aan de Universiteit van Leiden en werkt hij als psycholoog.