Telstar onfortuinlijk thuis onderuit

Telstar heeft vrijdagavond voor de derde keer op rij verloren. In het Rabobank IJmond stadion werd het 1-2 voor Roda JC, terwijl de Witte Leeuwen het betere van het spel hadden en alle kansen hadden om van de noodlijdende Limburgse club te winnen.

Was trainer Andries Jonker na de nederlaag van vorige week nog ontstemd over de inzet van zijn spelers, nu was hij opvallend positief over het vertoonde spel van Telstar. Toch hadden Glynor Plet en Rashaan Fernandes, die voor het eerst in de basis startte, het duel al voor rust kunnen of eigenlijk moeten beslissen. De opgelegde kansen waren echter aan hun niet besteed.

Na rust ging Telstar door met aanvallen en kon en wilde Roda JC niet meer dan verdedigen en loeren op een enkel kansje. Dat kwam na een foutieve pass bij Telstar, waardoor  Iké Ugbo de 0-1 kon binnen frommelen. Nadat Telstar net als vorige week nog een vrij zeker lijkende penalty werd onthouden, kopte Glynor Plet tot opluchting van iedereen die de Witte leeuwen lief is in de 65e minuut de dik verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Hij profiteerde van een schot van Elayis Tavsan, dat door keeper Tom Muyters in eerste instantie nog werd gekeerd.

Telstar ging vervolgens op jacht naar winst, claimde wederom een penalty na vermeend hands en kreeg enkele grote kansen. Maar toen trad twee minuten voor tijd een aloude en wrede voetbalwet in werking: als je het zelf niet afmaakt, scoort de tegenstander. Daryl Werker kopte de bal tegen de paal, Niels Verburgh stond op de goede plek en bezorgde Roda JC tot ontzetting van het thuispubliek de winst.

Zie de doelpunten terug via Foxsports en zie ook de verslagen op www.sctelstar.nl en onze mediapartner NH-Nieuws.