Telstar na twee nederlagen in herfstdip

Na een veelbelovende start van het seizoen, lijkt Telstar nu in een herfstdipje te zijn beland. De Witte Leeuwen verloren twee keer op rij: vorige week in de thuiswedstrijd tegen Volendam ongelukkig met 1-2 en afgelopen vrijdag op bezoek bij FC Eindhoven ontluisterend met 4-1.

Vooral de tweede nederlaag was zorgelijk, omdat Telstar door de Brabanders werd afgetroefd op inzet. Aanvoerder Frank Korpershoek was na afloop woedend: ,,Het was slap, de wil was er niet vandaag.” Ook trainer Andries Jonker laakte de mentaliteit van zijn spelers en noemde ze gemakzuchtig.

Hadden de Velsenaren vorige week tegen Volendam wellicht nog een penalty moeten krijgen die niet werd toegekend, tegen Eindhoven kregen ze er vlak na rust wél een. Maar die werd door Senne Lynen werd gemist omdat doelman Ruud Swinkels hem door het maken van wilde bewegingen van zijn stuk bracht. Toen stond het echter al 2-0 voor de thuisploeg, dat niet lang daarna uitliep tot 3-0. Anthony Berenstein deed voor Telstar nog iets terug voordat de eindstand niet ver voor tijd door Collin Seedorf met een solo dwars door de Velsense defensie op 4-1 werd bepaald.

Zie ook de verslagen van de IJmuider Courant en op www.sctelstar.nl.