Open Dag Zeekadetkorps op de Zaandam

Open Dag Zeekadetkorps op de Zaandam
FOTO: RTV Seaport / Jaap Bakker

Op zaterdag 28 september organiseert het Zeekadetkorps IJmond een Open Dag van 10.30 tot 15.00 uur voor de jeugd vanaf 10 jaar. Zij zijn met of zonder hun ouders vanaf 10.30 uur van harte welkom aan boord van het korpsschip Zaandam, dat ligt aangemeerd aan de Loswal (Steigerweg) bij de Kleine Sluis in IJmuiden.

Op het schip, bekend van de aankomst van Sinterklaas in IJmuiden, kinderen aan verschillende maritieme activiteiten deelnemen. Zoals onder leiding van deskundige kaderleden een stukje roeien of varen met een vlet, knopen leggen of sleutelhangers maken. Verder wordt de jeugd bekend gemaakt met techniek en elektriciteit en krijgen ze een rondleiding door het schip en de machinekamer. Deze keer worden er ook demonstraties gehouden met het gebruik van een reddingsvlot.

Het Zeekadetkorps IJmond hoopt hiermee de jeugd enthousiast te maken voor een lidmaatschap van het Zeekadetkorps, dat wekelijks bijeenkomt op en rond de vaste ligplaats van de Zaandam