Cursus Digisterker in de Bibliotheek

Cursus Digisterker in de Bibliotheek

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die steeds meer via internet geregeld worden.Dit kan voor sommige mensen lastig zijn. Daarom start vanaf donderdag 3 oktober de cursus Digisterker in de Bibliotheek van IJmuiden.

Daarom heeft Stichting Digisterker de cursus ‘Werken met de e-overheid’ gemaakt. Cursisten leren stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen zoals zaken met de overheid. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook, hoe kun je iets aanvragen, bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente, of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod.

De cursus is gratis en bestaat uit 3 bijeenkomsten. Aangeraden wordt wel het cursusboek aan te schaffen om thuis mee aan de slag te gaan. Gecertificeerde docenten leggen de verschillende onderwerpen uit en begeleiden de cursisten.

Inschrijven kan via de website www.bibliotheekvelsen.nl of via de balie van de bibliotheek.