Zaterdag Open Monumentendag

Zaterdag Open Monumentendag

Velsen viert de Open Monumentendag op zaterdag 14 september.  Aansluitend op het landelijke thema staat deze dag in het teken van ‘Plekken van Plezier’.

Hoe hebben mensen zich in de loop van de eeuwen vermaakt en welke monumenten zijn daarvoor het decor of podium geweest? In Velsen zijn verschillende gebouwen en plekken die speciaal ontworpen en gebouwd zijn voor vermaak. Zoals de muziektent in Velserbeek en de Stadsschouwburg, die ooit is begonnen als bioscoop. Maar het kan ook andersom, zo zijn twee voormalige schoolgebouwen in Driehuis nu culturele broedplaatsen en waren het Thaliatheater en ’t Mosterdzaadje ooit een kerk.

Tijdens de Open Monumentendag zijn deze en andere locaties open voor het publiek en worden er activiteiten georganiseerd. Informatie hierover is te vinden in de brochure Vertier in Velsen, die is af te halen bij boekhandel Bredero in Santpoort-Noord, boekhandel The Read Shop, het stadhuis en de bibliotheken in IJmuiden en in Velserbroek. Ook vindt u informatie op de website openmonumentendag.nl