Felle Friezen verslaan de Witte Leeuwen

Telstar is ook thuis zijn ongeslagen status kwijt. In een matige wedstrijd van Velsense kant won SC Cambuur uit Leeuwarden zaterdag in het Rabobank IJmond stadion met 0-2. Daarmee is het optimisme van de goede seizoensstart iets getemperd. Al maakt trainer Andries Jonker zich nog geen zorgen.

‘Bij de vorige thuiswedstrijd, toen we met 3-0 wonnen van Excelsior, liep ik ook niet de polonaise’, relativeert Jonker. ‘We zullen nog wel meer punten verliezen. Dat gebeurt nou eenmaal bij een club als Telstar. trainer Henk De Jong van Cambuur had het tactisch goed voor elkaar. Zijn ploeg jaagde ons het hele sportpark door’.’

De wedstrijd was op de ongebruikelijke zaterdagavond vanwege de interlands van Oranje. Met in de basis de nieuwe speler Marcus McGuane, geleend van FC Barcelona, begonnen de Witte Leeuwen zeer matig. Zij hadden geen antwoord op de felle Friezen, kwamen niet aan hun eigen spel toe en stonden bij rust met 0-1 achter.

Pas na een uur wist Telstar de verhoudingen iets om te draaien. Glynor Plet en Tuur Houben kwamen erin voor McGuane en Van Doorm en dat zorgde voor meer dreiging. Een kopbal van Redouan el Yaakoubi werd van de lijn gehaald en Senne Lynen schoot net naast.

Maar net als vorige week in Nijmegen gaven de Velsenaren in hun zoektocht naar de gelijkmaker te veel ruimte weg waarvan de tegenstander profiteerde met de beslissende 0-2.

(Met dank aan Milo Lambers van IJmuider Courant, lees ook Telstar moet tactisch slimmer worden: ’We speelden Cambuur in de kaart’)

%d bloggers liken dit: