John van Elk (Johnny van Toon) overleden

John van Elk (Johnny van Toon) overleden

Afgelopen vrijdag 6 september overleed John van Elk, bij het grote publiek beter bekend als Johnny van Toon. Hij was de toneelmeester en aangever van Toon Hermans. die hem in 1961 als artiest zag bij een circus in Haarlem. Hij vroeg aan John of hij hem voor vijf dagen kon helpen bij zijn voorstelling, maar er ontstond een jarenlange vriendschap en samenwerking.

De afgelopen jaren was John van Elk vooral theateradviseur en gaf hij lezingen o.a. naar aanleiding van het boek ‘De Toonaangever – 27 ½ jaar achter de schermen bij Toon Hermans’. Hij vertelde graag over zijn werk in het theater en de wereld van entertainment. Hij woonde in Zandvoort, maar kwam ook graag en regelmatig naar de gemeente Velsen. ‘Ook zou hij voor een speciaal programma naar de studio van RTV Seaport komen’,  vertelt programmamaker Mark Metselaar. ‘Hij vond IJmuiden en de IJmond zo´n interessante omgeving.’ De aankondiging voor de uitzending met hem was al bijna klaar. Daarom is deze nu, als eerbetoon aan hem, hieronder te zien: John van Elk werd 83 jaar.

[]

(De compilatie is gemaakt door Jan Goemaat)