Reportage: IJmond op democratiefestival

Reportage: IJmond op democratiefestival
Foto RTV Heemskerk

Afgelopen vrijdag 30 augustus was in Nijmegen de eerste editie van De Dag van de Democratie, dat als het aan minister Kajsa Ollongren van Binnelandse Zaken ligt een jaarlijkse traditie gaat worden. Een delegatie van politici en inwoners uit Velsen en Heemskerk nam ’s morgens de bus om het evenement bij te wonen. Onze collega’s van RTV Heemskerk reisden met hen mee en maakten een tv-reportage.

‘Democratie is niet vanzelfsprekend en heeft af en toe wat onderhoud nodig’, aldus de organisatoren van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). ‘Daarom vieren we op het Democratiefestival dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk. De polarisatie lijkt het steeds meer te winnen van het compromis. Als we meer met elkaar praten en naar elkaar luisteren, komen we misschien dichter bij elkaar.’

Hoe het democratiefestival en de busreis verliepen, ziet u in het onderstaande verslag: