Publieksdag Forteiland IJmuiden

Publieksdag Forteiland IJmuiden
© RTV Seaport / PR

Zondag 1 september is het Forteiland weer geopend voor bezoekers. Onder begeleiding van deskundige gidsen kunnen zij een boeiende en interessante wandeling maken in en rond dit in 1888 in gebruik genomen pantserfort.

De westelijke helft van het Forteiland is een beschermde broedplaats voor de Kleine Mantelmeeuw. In augustus is het broedseizoen afgelopen en zien we de jonge meeuwen in het naastliggende Noorderbuitenkanaal hardlopend op het water met wapperende vleugels proberen in de lucht te komen. En vliegen is noodzakelijk want over een paar dagen zullen ze vertrekken naar het warme Noord Afrika om de winter te vermijden.

Door het vertrek van de meeuwen zijn de vijf bunkers en de betonnen versperring aan het strandje van het eiland ook weer te bezoeken.

De vertrektijden vanaf Sluisplein zijn 10.45, 12.45 en 15.10 uur. De retourvaart is naar keuze om 13.00, 15.15 of 17.15 uur. De rondleiding is in de prijs inbegrepen. Toegangskaarten voor overtocht en rondleiding kosten €12.50 per persoon.

Kaarten kunnen vooraf worden besteld via internet: www.ijmuidenserondvaart.nl of telefonisch:0255-511676. Ook aan boord van de ”Koningin Emma”  kunnen kaarten worden gekocht.