Perspectiefnota niet unaniem aangenomen

Perspectiefnota niet unaniem aangenomen
Foto RTVSeaport / Gertjan Huijbens

De Perspectiefnota 2020-23 over de hoofdlijnen van het beleid is donderdag door de raad aangenomen. D66, CDA en Forza! stemden echter tegen.

Dit was de eerste perspectiefnota die het college had opgesteld op basis van het vorig jaar afgesloten raadsakkoord, een noviteit in Velsen waarmee alle raadsfracties samen de kaders vaststelden voor het te voeren beleid. Daarmee zou de ouderwetse tegenstelling oppositie – coalitie tot het verleden behoren. Maar daar bleek donderdag nog niet het geval.

De oppositiepartijen D66 en CDA hadden vooral moeite met de voorgestelde nieuwe investeringen in een financieel onzekere tijd, waarvoor bijvoorbeeld de toeristenbelasting en de OZB voor bedrijven omhoog gaan. Zij dienden alternatieve plaatjes in, die de andere partijen (met uitzondering van toch niet versoberen regeling mantelzorg) weer niet zagen zitten. Die willen wel nieuwe uitgaven, zoals voor meer samenspel met de samenleving en de ideale buitendienst.

Voor het verloop van de lange vergadering (met algemene beschouwingen, debatten, zeven amendementen en twintig moties), zie de herhaling van de zes uur durende uitzending op onze zender, Facebookpagina en raadsplein.tv