Subsidie voor beter aanzicht havengebied

Subsidie voor beter aanzicht havengebied
Foto: RTV Seaport / Ron Pichel

De provincie Noord-Holland geeft Velsen een subsidie van 100.000 euro voor de verbetering van de beeldkwaliteit van het havengebied. De gemeente stelt dit geld beschikbaar aan bedrijven die het vooraanzicht van hun pand willen opknappen.

De ton subsidie wil Velsen in een beeldkwaliteitsfonds stoppen, waarbij ondernemers uit het havengebied het komend jaar kunnen aankloppen. De bijdrage bedraagt maximaal 25% van de investering met een maximum van 15.000 euro, bijvoorbeeld om de gevel te verduurzamen of om inritten, groenvoorzieningen of parkeerfaciliteiten aan te leggen.

In 2016 is ook al eens zo’n fonds opengesteld voor het havengebied IJmuiden. Dat heeft volgens de gemeente goed gewerkt; acht bedrijven hebben er destijds gebruik van gemaakt. Nadere informatievoorziening aan de bedrijven volgt, ook via de parkmanager van het BIZ Havengebied.