Controle daken van stadion Telstar

Controle daken van stadion Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De gemeente Velsen laat de daken en veiligheid van het Rabobank IJmond stadion van Telstar in Velsen-Zuid extra controleren. Aanleiding vormt het instorten van een deel van de dakconstructie van het stadion van AZ, eerder deze maand in Alkmaar.

Dit schrijven B&W in een collegebericht aan de gemeenteraad. Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat het stadion op sportpark Schoonenberg onveilig is. Anders dan bij AZ is er hier sprake van twee aparte tribunes, waarbij voor de overkapping gebruik is gemaakt van staanders. De hoofdtribune heeft bovendien een tentdoek-constructie. Wel zijn er onlangs net als bij AZ zonnepanelen op het dak van het hoofdgebouw geplaatst. Bovendien is dit gebouw net als het AZ-stadion door het inmiddels failliete bedrijf Midreth gebouwd.

Het Telstarstadion wordt jaarlijks door de inspecteurs van de gemeente en de Veiligheidsregio Kennemerland gecontroleerd. De laatste keer was begin dit jaar. Toen is er ook een veiligheidsverklaring afgegeven, die de KNVB als voorwaarde stelt voor de licentie. Toch wil het college nu vanwege de gebeurtenis bij AZ een extra onderzoek, dat zal worden uitgevoerd door een extern onderzoeksbureau.

 

 

 

%d bloggers liken dit: