Scholen beginnen weer, let op veiligheid

Scholen beginnen weer, let op veiligheid
© RTV Seaport / PR

De schoolvakanties zijn bijna weer voorbij. Veel landgenoten hebben in juli en augustus weer volop kunnen genieten van de vakantie.

Na een lange zomervakantie is het tijd om aan het nieuwe schooljaar te gaan denken. Ouders hebben nu nog de gelegenheid om met hun kinderen de schoolroute te voet of op de fiets te verkennen en te oefenen. Zo krijgen kinderen inzicht in de veiligste route naar school die zeker niet altijd de kortste of de snelste hoeft te zijn.

Dit is een oproep die Veilig Verkeer Nederland samen met partner Athlon Nederland doet aan alle ouders. Naast verkeerseducatie op school heb je immers als ouder ook een belangrijke rol in de ‘verkeersopvoeding’. Een goede wisselwerking draagt bij aan het opdoen van verkeerservaring en het ontwikkelen van verkeersinzicht bij kinderen.