Judith Porsch opnieuw Europees Kampioen Boogschieten

Judith Porsch opnieuw Europees Kampioen Boogschieten
Foto RTV Seaport/PR

Judith Porsch uit Velsen-Noord prolongeerde haar Europese titel in de klasse Historische Boog tijdens de Europese Kampioenschappen Veldschieten met de handboog, die afgelopen week onder de rook van Arnhem werden gehouden.

De Nederlandse Maureen Bosma uit Uitenbosch werd 3e. Ook het uit Hoofddorp afkomstige VZOS-lid Ernie Breuer is in de prijzen gevallen. Hij werd 2e in de Historische Boogklasse bij de heren veteranen, en ook hij heeft wereldrecord geschoten! Judith, Ernie vormden samen met Jan Verdult uit Halsteren het team Dutch Historical Clan en haalden daarmee ook nog 2e in de Historische boog team klasse.

In januari ontving Judith van de Nederlandse Handboogbond een Oeuvre Award tijdens het Nederlands Kampioenschap handboogschieten Indoor 2019. Deze prijs is speciaal voor haar in het leven geroepen omdat zij al een aantal jaren op hoog niveau handboogschieten beoefend en al 24 jaar lid van de 127 jaar oude handboogschietclub VZOS te Santpoort.