Huisvesting Maritiem College opgeleverd

Huisvesting Maritiem College opgeleverd
© RTV Seaport / PR

De huisvesting die het Nova College Maritiem in IJmuiden voor de studenten mbo zeevaart en binnenvaart realiseert, is 1 augustus opgeleverd. Komend schooljaar kunnen op het terrein van de school in IJmuiden zo’n 40 studenten begeleid wonen. Inmiddels hebben zich 20 studenten hiervoor ingeschreven.

De studentenhuisvesting bestaat uit twee etages met daarin totaal 31 kamers van 20 m2 met eigen douche en toilet. De studenten verblijven er van maandag tot en met vrijdag.

Directeur Arjan Nieuwenhuizen legt uit waarom hiervoor gekozen is: “Hier kunnen zij buiten schooltijden begeleid wonen, studeren en leren om te leven met medestudenten. In het begin krijgen zij begeleiding en dat bouwen we geleidelijk af. De begeleide studentenhuisvesting zien wij als een voorbereiding op het leven aan boord, waar je ook 24/7 met de andere bemanningsleden bent.”