Doc Holiday prolongeert titel in Santpoort

Doc Holiday prolongeert titel in Santpoort
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Doc Holiday heeft donderdag in Santpoort zijn nationale titel geprolongeerd. De ruin was samen met pikeur Bo Sprengers een klasse apart. Hoewel de troef van de Stal Meiden van Assum bijna alleen maar sterkte tegenstanders kreeg, verloor hij geen rit. 

Het was alweer de derde seizoenszege van Doc Holiday. Eerder was hij de beste in Assendelft en Venhuizen. Hiermee neemt hij de leiding over in het klassement Paard van het jaar, de titel die hij vorig jaar ook al pakte.

De 260ste kortebaan in Santpoort was één groot feest. Het publiek was massaal op het evenement afgekomen. Een aantal had ook gehoor gegeven aan het thema ‘Royal Ascot’ en kwam chique gekleed naar de Hoofdstraat. De vele bezoekers zetten bij elkaar maar liefst 147.777,50 euro om; een ongekend hoog nieuw record op de kortebaan.