13e editie Jamborette van start

13e editie Jamborette van start
© RTV Seaport / Ewoud-Koster-highress
Vandaag, zondag 28 juli start de dertiende editie van de Haarlem Jamborette: een internationaal Scoutingkamp dat plaats vindt in recreatiegebied Spaarnwoude. Tien dagen lang kamperen hier ruim 3.500 scouts van 10 tot en met 17 jaar uit 33 verschillende landen. Hiermee is de Haarlem Jamborette het grootste Scoutingzomerkamp in Nederland deze zomer!
De Jamborette wordt eens in de vier jaar gehouden en het kampthema is deze keer ‘Jamborette in Motion: Gear up for Adventure’. De scouts zijn verdeeld in vier subkampen, die elk een eigen tijdreiziger hebben. Gedurende het kamp helpen de scouts hun tijdreiziger om ‘kinetics’ te verzamelen en hun tijdreiziger te helpen terug te reizen in de tijdcapsule naar het decennium waar hij/zij vandaan komt.