Kortebaan Santpoort In ‘Ascot-style’.

Kortebaan Santpoort In ‘Ascot-style’.
Foto RTV Seaport/PR

Nog een week en dan vindt op donderdag 1 augustus de 260ste editie van de Santpoortse Kortebaan plaats. De Kortebaanbond gunt dit jaar het evenement op de Hoofdstraat de strijd om het Nederlands Kampioenschap. De start is 13.00 uur, maar de totalisator is al om 12.00 uur open. De eerste start valt om 13.30 uur.

Vorig jaar gingen de bestuurders met hun partners op ‘studiereis’ naar Royal Ascot, het mekka van de paardenraces in Engeland waar jaarlijks Queen Elizabeth de hoofdgast is. Dit was zo’n geweldige ervaring dat het bestuur heeft besloten alle feestelijke gebeurtenissen tijdens het Dorpsfeest Santpoort in ‘Ascot-stijl’ te vieren. Alle bezoekers worden aangemoedigd om vooral chic gekleed naar het Nederlands kampioenschap te komen. De organisatie verwacht dan ook veel hoeden (ook bij de dames), fleurige jurkjes, hoge hakken en nette pakken voor de heren met jacquets en gepoetste schoenen.

Doc Holiday is de titelverdediger. De ruin won vorig jaar het Nederlands Kampioenschap in Middenbeemster. In totaal won hij dat seizoen vier keer. Met zijn vorm zit het dus wel goed. Calistokingsdeep en Lindsey Pegram wonnen vorig jaar op de Santpoortse Hoofdstraat.

Voor de organisatie is ook de omzet bij de totalisator van belang. De laatste jaren scoort Santpoort op dit vlak elk jaar het hoogst. Vorig jaar werd er maar liefst 131.306,50 euro omgezet, een nieuw landelijk record. Het jubileum en het Nederlands Kampioenschap kunnen een aanleiding zijn om de lat nog hoger te leggen. Wanneer het deelnemersveld bekend is, staat deze direct op www.kortebaandraverijen.nl.