Mix nieuw & vertrouwd op Ramsispodium

Mix nieuw & vertrouwd op Ramsispodium
Foto Ton van Steijn

Van soul tot rock ’n roll en van een ode aan Queen tot een avond Nederpop: grillroom Ramsis presenteert tijdens het dorpsfeest Santpoort een smakelijke mix van muziekstijlen van bekende en nieuwe bands. Van 27 juli tot en met 3 augustus van 20 uur tot middernacht op het podium bij de hoek van de Hoofdstraat en de Terrasweg.

Een vertrouwde naam is Full Count. Nieuw is dat dit tienkoppig gezelschap niet op dinsdag, maar op de eerste zaterdag 27 juli optreedt. Ook nieuw is de support-act: de 19-jarige getalenteerde singer-songwriter Zoë Gerritsen, een van de winnaars van Santpoort Gots Talent op 14 juni, speelt vanaf 20 uur en tussendoor zowel eigen werk als Nederlands- en Engelstalige covers, waar ze haar eigen draai aan geeft.

Ook bekend is Van Nature. Deze band speelt op zondag 28 juli melodieuze covers die iedereen kent en toch verrassen omdat ze niet zo vaak worden gespeeld en gehoord. Maandag 29 juli is (voor) Lekker! Deze band, die in een ver verleden ook al op het Ramsispodium stond, brengt meebrullers met een lekker vettig rockrandje.

Eveneens nieuw en tegelijkertijd vertrouwd is Seventh Circle; de band van Santpoorter Bas Kors, onder andere gitarist van Drukwerk, en Edgar Koelemeijer, onder andere zanger van Wild Romance. Zij spelen op dinsdag 30 juli stevige rock uit de jaren 70 en dat is hun wel toevertrouwd gelet op hun eerdere optredens bij Ramsis met diverse andere acts.

Woensdag staat traditiegetrouw in het teken van de Nederlandse popmuziek. Maar op 31 juli niet meer met het gezelschap Made in Nederland, dat na vele jaren helaas is gestopt. Het nieuwe concept heet Héél Holland Rockt! De bands Heeren van Haerlem en the Right Swipes brengen vanaf 20 uur in een non-stop show de meest uiteenlopende Nederpop, van Doe Maar tot Ramses en van Anita Meijer tot the Bintangs.

Inmiddels al bijna een traditie: Sixty Pound op donderdag. Vier jonge muzikanten laten op 1 augustus op een aanstekelijke manier de Rock ’n Roll en de muziek van The Beatles herleven.

Op vrijdagavond 2 augustus óók een traditie: de nu al legendarische Local Boyzz met hun ode aan de rockmuziek en alle clichés die daarbij horen. Bijzonder dit jaar is dat zij integraal het 20 minuten durende optreden van Queen tijdens Live-Aid in 1985 naspelen. Ook bijzonder is de jonge band the Compounds in het voorprogramma.

De uitsmijter op zaterdag 3 augustus heet Soul ‘O: deze omvangrijke band brengt moderne én old-school soul, disco en funk, van Bruno Mars en Joss Stone tot Chic en Stevie Wonder. Dat wordt dus dansen tot het afsluitende vuurwerk van middernacht!

Zie de  Facebookpagina van het Ramsispodium voor de laatste informatie en foto’s.