Camera’s geplaatst voor scannen kentekens

Camera’s geplaatst voor scannen kentekens

Om de haven van IJmuiden veiliger te maken en de opsporing van misdrijven makkelijker te maken, worden er op vier locaties in Velsen Automatic Number Plate Recognition (ANPR-)camera’s geplaatst. Zij worden 31 oktober in gebruik genomen

De camera’s worden door de politie en Koninklijke Marechaussee gebruikt om specifieke kentekens te registreren. De politie heeft in Nederland een speciale database waarin bijvoorbeeld kentekens van gestolen voertuigen en criminelen zijn opgeslagen. Als één van deze camera’s zo’n voertuig signaleert, wordt de politie of Marechaussee ingeseind.

De camera’s worden niet gebruikt voor snelheidscontroles en zijn alleen gericht op het scannen van kentekens.

De locaties waar de camera’s geplaatst worden, zijn de Waterloolaan, Kanaaldijk, Noordersluisweg en de overkapping bij de ferry naar Newcastle.