Pilot met varende drone ingezet bij sluis 

Pilot met varende drone ingezet bij sluis 
© RTV Seaport / Drone Addicts
Dat drones niet alleen vliegen, laat de Telemetron zien die als varende drone het diepgangsproces van marginale schepen voor de sluizen van IJmuiden vorige week heeft uitgevoerd. Deze pilot is een samenwerking tussen Port of Amsterdam, Douane, Seabed en Maritime Robotics.
De pilot is opgezet vanuit de wens om meer kennis en ervaring op te doen met varende-dronetechnologie. Deze ontwikkeling gaat samen met autonoom varende schepen die een grote impact hebben op nautische processen in de toekomst. Met het experiment werden vorige week (8 tot 13 juli) de eerste stappen gezet om in kaart te brengen wat die impact is, waar de potentie van de technologie voor het havenbedrijf kan liggen en welke stappen het havenbedrijf moet nemen om klaar te zijn voor een meer structurele inzet in de toekomst.
%d bloggers liken dit: