Drie Natuur- en klimaatapp-routes

Drie Natuur- en klimaatapp-routes
© RTV Seaport / PR

Leerlingen van de 2e klas van het Vellesan, basischool de Beekvliet (40 leerlingen) en Parnassia  (50 leerlingen) maakten vorige week onder begeleiding van de vrijwilligers van het Pieter Vermeulen Museum kennis met de natuur, de planten en dieren en het klimaat in het natuurgebied rond het Kennemermeer, het IJmuider strand en de Zuidpier.

Met de door het Pieter Vermeulen Museum ontwikkelde smartphone -app kunnen drie routes worden gelopen. Tijdens de routes werden allerlei verdiepende vragen en opdrachten opgelost.

Alle drie de Natuur- en klimaatapp-routes beginnen bij het BRAK-wikkelhuisje bij het Kennemermeer: de app kan gratis op de eigen telefoon worden gedownload en voert bezoekers langs de aangegeven punten met vragen die je moet beantwoorden.

De app is door bezoekers aan strand en Kennemermeer al 800 keer gedownload.