Havenfestival; Duurzaamheid

Havenfestival; Duurzaamheid
© RTV Seaport / PR

Het Havenfestival IJmuiden vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van kunst en cultuur, de visserij en de havens.

Het thema van het Havenfestival is duurzaamheid en dat is te merken. Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) zorgt voor groene stroom van de windmolens voor het Cornelis Vrolijk Kloosterboer Hoofdpodium en voor het Rabobank IJmond Stage. Daarnaast is er veel aandacht voor de duurzame visserij en het tegengaan van plastic soep in onze zeeën.

Naast de betrokkenheid op maatschappelijk gebied draagt de Rabobank ook nog zijn steentje bij aan het thema van dit jaar. Tijdens het Havenfestival drink je koffie uit biologisch afbreekbare koffiebekers. Dit wordt mogelijk gemaakt door Rabobank IJmond. Er wordt ook extra aandacht besteed aan de inzameling van afval.