Gratis rondvaart op Havenfestival

Gratis rondvaart op Havenfestival
Foto: Havenfestival IJmuiden

Dankzij de nautische dienstverleners uit het Noordzeekanaalgebied is het ook dit jaar mogelijk om een gratis rondvaart te maken door de haven tijdens het Havenfestival IJmuiden aanstaande zaterdag en zondag.

Vanaf het ponton bij het Cornelis Vrolijk en Kloosterboer Hoofdpodium wordt tussen 12.00 en 17.00 uur gevaren door het Loodswezen, CVV Vletterlieden, het Maritiem College, stoomboot de Adelaar en Iskes Towage & Salvage.

De lange wachtrijen in het verleden hebben aangetoond dat de rondvaarten erg populair zijn. Vooraf reserveren is niet mogelijk, bezoekers kunnen gewoon in de rij gaan staan. Alleen het Loodswezen werkt met tijdslots. Inschrijven kan bij de kraam aan het begin van de Trawlerkade. Bij de KNRM kunnen bezoekers die donateur worden meevaren op verschillende reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).