Zeilwedstrijd Ronde om Noord-Holland

Zeilwedstrijd Ronde om Noord-Holland
Foto: YSY Ronde om Noord-Holland

Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert voor de 23ste keer de YSY Ronde om Noord-Holland. Vandaag 21 juni vertrekken zo’n 100 zeilschepen vanuit Bataviahaven te Lelystad en zeilen om de Marker Wadden, via het IJsselmeer het Wad op. De laatste etappe gaat via de Noordzee naar IJmuiden. Gemeente Velsen met Rauw aan Zee is de hoofdsponsor van dit evenement.

Vanaf de kant is dit schouwspel op diverse locaties te bewonderen. Uiteindelijk is iedereen zaterdagmiddag welkom op de pier bij IJmuiden om de schepen welkom te heten. Dan ligt de jachthaven ‘Marina Seaport IJmuiden’ vol met de deelnemende boten. Een goede reden om langs te komen en de haven ”Rauw aan Zee” zelf te beleven.

Informatie zie: https://rondeomnoordholland.nl inclusief het programmaboekje