Jacob Tas nieuwe directeur van de KNRM

Jacob Tas nieuwe directeur van de KNRM

Vandaag maandag 3 juni is Jacob Tas begonnen als directeur bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Jacob Tas (53) begon na zijn dienstplicht als marineofficier en studie econometrie zijn loopbaan in de commerciële sector bij de rederij Koninklijke P&O Nedlloyd. De afgelopen jaren is hij in Engeland werkzaam geweest bij verschillende grote charitatieve instellingen. Na 18 jaar keert hij terug naar Nederland om bij de KNRM aan de slag te gaan.

“Ik ervaar het als een eer om aan deze professionele organisatie, die al bijna 200 jaar bestaat, leiding te mogen geven. De KNRM staat voor verschillende uitdagingen en ik wil de organisatie graag verder brengen. In een veranderende wereld veranderen ook de eisen die aan de KNRM worden gesteld. Daar wil ik me graag voor inzetten. Wat timing betreft kom ik in een goede tijd: de zomermaanden zijn een mooie periode om kennis te maken.