Viool-Piano Duo in ’t Mosterdzaadje

Viool-Piano Duo in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Zondag 2 juni om 15.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de violist Eduardo Paredes en pianiste Lestari Scholtes. Het wordt een reis door het avontuurlijke, ontroerende en virtuoze repertoire voor viool en piano met  op het programma werken van Vitali-Charlier, Mozart, Beethoven, Debussy, Bloch en Waxman.

Geopend wordt met de aangrijpende Chaconne van Vitali-Charlier, gevolgd de gevoelige sonate in e klein die Mozart schreef toen hij hoorde dat zijn moeder was overleden. Vervolgens de Romance van Beethoven. De reis in de tijd gaat verder met Debussy en de Joodse componist Bloch. Tot slot de meest virtuoze muziek voor viool ooit gecomponeerd: Waxman’s Fantasie op bekende thema’s uit de opera Carmen van Bizet.