NL-Alert via mobiel, digitale vertrekborden én reclamezuilen

NL-Alert  via mobiel, digitale vertrekborden én reclamezuilen

Maandag 3 juni om 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvangst op de mobiele telefoon geeft aan dat deze juist is ingesteld. Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren bij een ramp in de omgeving, zet NL-Alert nieuwe kanalen in. Zo is NL-Alert vanaf 3 juni ook te zien op veel digitale reclamezuilen in Noord-Holland in bijvoorbeeld winkelcentra en op stations. Het is voor het eerst dat het controlebericht op digitale reclamezuilen wordt getoond.

Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via NL-Alert alarmeren en informeren. Zie je een NL-Alert? Volg de instructies op, informeer anderen en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.
Dit moet je doen bij een NL-Alert
1. Lees direct het bericht.
2. Volg de instructies op.
3. Informeer en help de mensen om je heen.

Op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht, is NL-Alert al ingesteld. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni verzendt, kun jij checken of jouw mobiel goed is ingesteld. Ontvang jij het controlebericht niet? Ga naar de instelhulp op nl-alert.nl en stel je mobiel in.