Raad woensdag in plaats van donderdag

Raad woensdag in plaats van donderdag
Foto: RTV Seaport

Komende woensdag 22 mei, dus niet op de gebruikelijke donderdag, is er weer een raadsvergadering. Op de agenda staat onder andere de besluitvorming over het wel of niet toestaan van de bouw van drie royale villa’s in het schootsveld van de Ruine van Brederode. Raadsplein TV is er live bij, onze uitzending begint om 19:30 uur en is te zien via Ziggo Kanaal 40 en onze website.

Afgaande op berichten op social media, is de verwachting is dat er veel publiek uit Santpoort-Zuid aanwezig zal zijn om de besluitvorming over de omstreden bouw aan de Brederoodseweg bij te wonen. Inspreken is trouwens niet meer toegestaan, daar was al eerder bij behandeling in de sessie mogelijkheid toe. Diverse partijen hebben aangekondigd met amendementen of moties te komen, zodat er in ieder geval debat zal zijn.

Andere onderwerpen waarover de gemeenteraad donderdag een besluit neemt zijn onder andere de legalisatie van de horecabestemming voor het monumentale koetshuis op landgoed Duin en Kruidberg en het Regionaal Actieprogramma Wonen voor Zuid-Kennemerland. Zie voor de volledige agenda www.velsen.nl/bestuur-organisatie/gemeenteraad (klikken op vergaderkalender).