Mentor en leerling School’s cool samen op tribune

Mentor en leerling School’s cool samen op tribune
Foto School's cool IJmond

In het Rabobank IJmond stadion kijken thuismentor Huber en zijn pupil Damisa samen naar een spannende wedstrijd van Telstar. Huber is afgelopen jaar vrijwilliger geworden bij School’s cool IJmond. Hij begeleidt Damisa, die dit jaar is begonnen op de middelbare school.

Bij de mentorbegeleiding is een voetbalwedstrijd misschien niet de eerste gedachte die opkomt, maar voor Huber en Damisa hoort samen iets leuks ondernemen ook bij het mentorschap. Er valt veel voldoening uit te halen, vindt Huber. Bij de vraag ‘waarom wilde je mentor worden?’ komt hij direct tot de kern: Omdat ik het belangrijk vind dat kinderen de kans krijgen om eruit te laten wat ze in zich hebben. Vaak is het probleem namelijk dat een kind wel veel kan, maar moeite heeft om dat te uiten.”

Huber is voor het eerst thuismentor bij School’s cool IJmond en merkt meteen dat hij een verschil kan maken: “Het is leuk om te zien dat je leerling er wat aan heeft, dat de cijfers omhoog gaan. Soms krijg ik ook een berichtje ‘ben je er volgende week weer?’ daar word ik dan blij van”. Damisa ervaart hetzelfde: “als ik vragen heb kan ik bij hem terecht, dat vind ik fijn”. Ze leren samen voor toetsen en Damisa krijgt hulp bij moeilijke huiswerkopdrachten en het organiseren van zijn schoolwerk. Het verhoogt volgens Damisa ook zijn zelfverzekerdheid en motivatie.

School’s Cool IJmond, een programma van de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk, helpt leerlingen uit groep 8 met de overgang naar de middelbare school. Dit kan namelijk best een spannende periode zijn, al helemaal als de omstandigheden thuis niet optimaal zijn. Door middel van mentorbegeleiding aan huis biedt School’s cool steun aan de de leerling én zijn ouders voor wat de school betreft. Met een uurtje per week gedurende maximaal anderhalf schooljaar kan een betrokken vrijwilliger het verschil maken. Een bepaalde opleiding of ervaring is hiervoor niet nodig, aandacht voor en affiniteit met de brugklasser des te meer.

Wilt u ook een verschil maken voor een brugklasser die een steuntje in de rug erg goed kan gebruiken? School’s cool IJmond is voor het nieuwe schooljaar nog volop op zoek naar nieuwe thuismentoren voor leerlingen in Velsen, Heemskerk en Beverwijk! Zie voor meer informatie www.schoolscoolijmond.nl of neem contact op via info@schoolscoolijmond.nl of telefoonnummer 023 539 2664.