Mentor en leerling samen op tribune bij Telstar

Mentor en leerling samen op tribune bij Telstar
Foto School's cool IJmond

In het Rabobank IJmond stadion kijken thuismentor Huber en zijn pupil Damisa samen naar een wedstrijd van Telstar. Huber is afgelopen jaar vrijwilliger geworden bij School’s cool IJmond. Hij begeleidt Damisa, die dit jaar is begonnen op de middelbare school.

Bij de mentorbegeleiding is een voetbalwedstrijd misschien niet de eerste gedachte die opkomt, maar voor het tweetal hoort samen iets leuks ondernemen ook bij het mentorschap. Bij de vraag ‘waarom wilde je mentor worden?’ komt Huber direct tot de kern: Omdat ik het belangrijk vind dat kinderen de kans krijgen om eruit te laten wat ze in zich hebben. Vaak is het probleem namelijk dat een kind wel veel kan, maar moeite heeft om dat te uiten.”

School’s cool IJmond, een programma van Telstar Thuis in de Wijk, helpt leerlingen uit groep 8 met de overgang naar de middelbare school. Dit kan namelijk een spannende periode zijn, al helemaal als de omstandigheden thuis niet optimaal zijn. Door middel van mentorbegeleiding aan huis biedt School’s cool steun aan de de leerling én zijn ouders voor wat de school betreft. Met een uurtje per week gedurende maximaal anderhalf schooljaar kan een betrokken vrijwilliger het verschil maken.

Wilt u ook voor een brugklasser het verschil maken? Zie dan www.schoolscoolijmond.nl of bel 023 539 2664.