Feest in ’t Mosterdzaadje

Feest in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / Julia Kurdiukova

Zondag 12 mei om 15.00 uur vieren we het 36 jarige bestaan van ‘t Mosterdzaadje. Een bijzondere datum ingevuld met muziek gespeeld door musici die een nauw band met ‘t Mosterdzaadje hebben. Het zijn de pianist Vital Stahievitch, de fluitiste Dasha Beltiukova en de celliste Izabella Lediakova.

Vital Stahievitch opent solo met de schitterende Six Moments Musicaux van Schubert. Als trio gaan ze door met de door volksmuziek geïnspireerde muziek van de Tsjech Bohuslav Martinu. Vrolijke, dansende deeltjes in een heel eigen herkenbare muziekstijl. Dan is het  tijd voor de première van de Sonate voor cello en piano van Sergey Beltiukov, de vader van Dasha. Een meditatief en melancholiek werk. Het slotstuk is de aanstekelijke en vurige Tango voor Trio, eveneens van Beltiukov en speciaal voor Trio gearrangeerd.