Publiek op 5 mei welkom op Forteiland

Publiek op 5 mei welkom op Forteiland
Foto: archief Forteiland

Op zondag 5 mei is het Forteiland IJmuiden weer geopend voor bezoekers.

Onder begeleiding van deskundige gidsen kunnen zij een interessante, boeiende en leerzame wandeling maken in en rond dit grote pantserfort dat in 1888 in gebruik is genomen als onderdeel van de zogeheten Stelling van Amsterdam. Er kan ook een bezoek gebracht worden aan diverse bunkers uit de bezettingstijd. Eén ervan, de 644, is ingericht als wapenmuseum, dat onder meer aandacht schenkt aan de in oorlogstijd gebruikte wapens.

De overtocht naar het Forteiland wordt verzorgd met de rondvaartboot Koningin Emma vanaf het Sluisplein 80, 1975 AG IJmuiden. De vertrektijden zijn 10.45, 12.45 en 15.10 uur. De retourvaart is naar keuze om: 13.00, 15.15 of 17.15 uur. Er wordt op gewezen dat niet alle ruimtes in het fort of de bunkers voor rolstoelen, buggy’s en rollators toegankelijk zijn. Toegangskaarten voor overtocht en rondleiding kosten €12.50 per persoon en kunnen vooraf worden besteld via internet: www.ijmuidenserondvaart.nl of telefonisch: 0255-511676. Ook aan boord van de Koningin Emma kunnen kaarten worden gekocht.