Schietpartij bij de Komeet in IJmuiden

Schietpartij bij de Komeet in IJmuiden
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De politie heeft zondagmiddag de rotonde van de Lange Nieuwstraat en het Gijzenveltplantsoen in IJmuiden afgezet. Op straat zijn meerdere kogelhulzen gevonden. Er werd gezocht naar twee verdachten en agenten ter plaatse liepen met kogelwerende vesten rond. De politie vermoedt dat er vanuit een voertuig is geschoten bij het Gijzenveltplantsoen.

Er is uitvoerig onderzoek gedaan rondom de locatie bij de Komeet, waarbij er een scooter is meegenomen door de politie. Er zijn impactplekken gevonden in een muur aan het Gijzenveltplantsoen en ook bij een bushokje aan de Lange Nieuwstraat.

Omstanders zeggen zeker zes tot zeven harde knallen te hebben gehoord. Voor zover nu bekend is er niemand bij de schietpartij geraakt. Via burgernet is de politie op zoek naar twee verdachten.