Telstar wint dik, maar mist play-offs

Telstar heeft maandagmiddag tweede paasdag overtuigend gewonnen van Roda JC. In het Rabobank IJmond stadion werd het tegen een directe concurrent op de ranglijst maar liefst 4-0. Maar het is een overwinning met een bittere nasmaak, want door de uitslagen van een aantal andere wedstrijden kunnen de Witte Leeuwen de nacompetitie vergeten.

Achteraf beschouwd heeft Telstar zijn laatste kans op deelname aan de play-offs voor een plek in de Eredivisie drie dagen eerder verspeeld, toen de Velsenaren op vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Almere City met 2-0 verloren. Vooraf was de ploeg nog op trainingskamp bij de KNVB geweest, maar dat was aan het zeer povere optreden in de Flevopolder niet terug te zien.

Was er vorig jaar nog een heerlijk toetje in de vorm van een halve finale tegen De Graafschap, die Telstar toen ook zomaar had kunnen winnen, nu staan er teveel ploegen hoger op de ranglijst om aan de play-offs te kunnen deelnemen. Coach Mike Snoei en technisch directeur Piet Buter kunnen zich dus gaan richten op het formeren van het Telstar voor het nieuwe seizoen. Al wacht komende vrijdag nog wel de ‘vissersderby’ tegen Volendam, wederom thuis in Velsen-Zuid, waarna de laatste wedstrijd wordt gespeeld tegen Jong PSV in het stadion van de grote broer in Eindhoven.