Telstar maakt nog wél kans op play-offs

In tegenstelling tot onze eerdere berichtgeving, heeft Telstar nog wél een kleine kans om deel te nemen aan de nacompetitie. Wanneer de Witte Leeuwen hun laatste twee wedstrijden winnen, Almere City FC twee keer verliest en SC Cambuur ook punten laat liggen of het voordelig doelsaldo verspeelt, wint Telstar de vierde periode die recht geeft op de play-offs.

Telstar won maandagmiddag overtuigend van Roda JC. In het Rabobank IJmond stadion werd het maar liefst 4-0. Drie dagen eerder had Telstar echter op bezoek bij Almere City FC met 2-0 verloren, waardoor deze ploeg een op het oog beslissende voorsprong nam in de periodestand. Maar omdat Almere maandagmiddag op bezoek bij FC Dordrecht met 3-2 verloor, is dit toch nog niet gedaan.

Ook bij RTV-NH was men er van overtuigd dat Telstar alleen via de reguliere ranglijst nog een minieme kans had. Dan moeten de Velsenaren in de twee resterende wedstrijden minstens tien keer scoren en hopen dat concurrenten punten verspelen. Verslaggever Rob Wanst van NH-sport heeft inmiddels aangegeven de mogelijkheid van het alsnog winnen van de vierde periode over het hoofd te hebben gezien. Op Twitter heeft hij het gekscherend over het aanstaande ‘wonder van Eindhoven’; 30.000 Telstarfans die op 3 mei in het grote Philipsstadion de Witte Leeuwen tegen Jong PSV naar de overwinning en nacompetitie schreeuwen. Maar eerst wacht aanstaande vrijdag 26 april de ‘vissersderby’ tegen FC Volendam in het Rabobank IJmond stadion in Velsen-Zuid.

 

%d bloggers liken dit: