Gullen Meppers Gilde viswedstrijd succes

Gullen Meppers Gilde viswedstrijd succes
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Honderd vissers uit Nederland, België en Duitsland gooiden zondag eerste paasdag tijdens de vierde editie van het Gullen Meppers Gilde op de Noordpier hun hengels uit. Toch is de vis vandaag volgens initiatiefnemer Glenn Soekhoe slechts bijvangst. “We willen vooral mensen bij elkaar brengen en genieten.”

Om 13.00 uur werd het startschot is gegeven door wethouder Bram Diepstraten, zelf ook fervent visser. Naast hem staat initiatiefnemer Soekhoe, die na maandenlange voorbereiding de wedstrijd in goede banen moet leiden.

Vissers van jong tot oud zetten in op de vangst van gul, ook bekend als de kabeljauw. En een rondgang langs de vissersmannen en vrouwen wijst uit dat het met de vangst vandaag ook wel goed zit. Een ander geniet vooral van de contacten.

De wedstrijd die met steun van Gemeente Velsen, Rijkswaterstaat en NederlandSchoon is georganiseerd duurde tot 20.00 uur. Ook aan het milieu werd gedach, men kreeg een vuilniszak en twee loodvervangers aangereikt. Loodvrij vissen geniet de voorkeur en laat de visplek schoon achter.