Gul viswedstrijd groot succes

Honderd vissers uit Nederland, BelgiĆ« en Duitsland gooiden zondag eerste paasdag tijdens de vierde editie van het Gullen Meppers Gilde op de Noordpier hun hengels uit. Toch is de vis vandaag volgens initiatiefnemer Glenn Soekhoe slechts bijvangst. “We willen vooral mensen bij elkaar brengen en genieten.”

Om 13.00 uur werd het startschot is gegeven door wethouder Bram Diepstraten, zelf ook fervent visser. Naast hem staat initiatiefnemer Soekhoe, die na maandenlange voorbereiding de wedstrijd in goede banen moet leiden.

Een rondgang langs de vissersmannen en -vrouwen wijst uit dat het met de vangst vandaag ook wel goed zit. Een ander geniet vooral van de contacten.

De wedstrijd die met steun van Gemeente Velsen, Rijkswaterstaat en NederlandSchoon is georganiseerd duurde tot 20.00 uur.