Soli repeteert voor spektakel op 25 mei

Soli repeteert voor spektakel op 25 mei
Foto RTV Seaport / Ron Pichel

Afgaande op de repetitie van zondag, belooft the Night of Music van Soli op 25 mei een spektakel te worden. Het enorme orkest en koor oefenden met de solisten Esther ‘Funky Diva Ezz’ de Haas, Gerard Alderliefste en DJ DNS en dat klonk indrukwekkend. Eerder was er al met Souldiva Shirma Rouse gerepeteerd en bandoneonist Carel Kraayenhof en pianist Cor Bakker komen ook nog langs.

De Rigo Verffabriek Night of Music, zoals het evenement in de tennishal Velserbroek officieel heet en dat als tweede hoofdsponsor Rabobank IJmond kent, valt te vergelijken met Vrienden van Amstel Live. Het repertoire bestaat vooral uit toegankelijke popmuziek, van Aretha Franklin en Queen tot een Medley van Doe Maar en allerlei andere Hollandse hits. En na het concert is er een afterparty met DJ DNS en de 100% Pretband.

Samen met Shirma Rouse zorgt Esther de Haas op 25 mei voor de soul in het programma met klassiekers als Proud Mary en River Deep, Mountain High. Maar ze liet zich zondag ook van een ander kant horen in het jazzy nummer Feeling Good in de uitvoering van Michael Bublé.

Gerard Alderliefste brengt de van hem bekende Franstalige liedjes Une Belle Histoire en Vivre (Laat me), die hij ook regelmatig met Cor Bakker en Paul de Leeuw heeft gespeeld. En DJ DNS zorgt voor soundeffects tijdens een medley van hits uit de jaren tachtig.

En er staat nog veel meer op het programma van the Night, dat voor de 110-jarige muziekvereniging een historisch hoogtepunt moet worden. Onze TV-reportage volgt, zie voor alle info en kaarten www.soli.nl