Volle avond met zes raadsessies

Volle avond met zes raadsessies

Van Skaeve Huse tot LHBTI-beleid, donderdag 11 april wordt een volle avond voor de gemeenteraad met zes sessies over uiteenlopende en waarschijnlijk boeiende onderwerpen. Raadsplein TV is er bij en doet verslag, de uitzending begint om 19:20 uur met een voorbeschouwing. Te zien via Ziggo-kanaal 40, www.raadsplein.tv en de website en Facebookpagina van RTV Seaport.

De twee sessies in de raadzaal, die na elkaar live worden uitgezonden, gaan over de Brederoodseweg in Santpoort-Zuid, waar nabij de ruïne van Brederode drie luxe villa’s zijn gepland, en het LHTBI-beleid (Lesbiennes, Homoseksuele mannen, Transgenders, Bisexuele-  en Intersekse-personen).

In de pauze (rond 21 uur), wordt door middel van interviews nabeschouwd, ook over de twee andere sessies die gelijktijdig zijn gehouden. Die gaan over een voorstel voor extra financiering voor ‘Veilig Thuis’ en ‘de ideale buitendienst’, waarmee de gemeente dichtbij de samenleving wil staan.

Na de pauze gaat het verder met het genoemde LHBTI-beleid, de Skaeve Huze (een kleinschalige woonvoorziening aan de rand van Velserbroek voor overlast veroorzakende Velsenaren) en het oormerken van 1,45 miljoen aan gereserveerde gelden voor de zogenaamde impulsprojecten Citymarketing, IJmuiden aan Zee, Offshore Wind en het Havenkwartier.

Zie voor meer informatie en stukken www.velsen.nl