Open dag aan boord van de Zaandam

Open dag aan boord van de Zaandam
© RTV Seaport / PR

Zaterdag 30 maart van 12:00 – 16:30 uur organiseert het Zeekadetkorps een Open Dag voor de bewoners van de IJmond (Velsen, Beverwijk en Heemskerk). Voor de jeugd vanaf 10 jaar – met of zonder ouders of verzorgers –  is deze dag interessant en vooral leerzaam.

Aan boord van het schip (waarop jaarlijks Sinterklaas in IJmuiden arriveert) kunnen kinderen deelnemen aan verschillende maritieme activiteiten. Zo kunnen zij aan boord van de Zaandam knopen leren leggen of bijvoorbeeld sleutelhangers maken. Het Zeekadetkorps IJmond hoopt hiermee de jeugd enthousiast te maken voor een mogelijk lidmaatschap van het Zeekadetkorps.

De Open Dag vindt plaats aan boord van de Zaandam. Het schip ligt aan de Loswal (Steigerweg) in IJmuiden; de locatie waar jaarlijks Sinterklaas aankomt.

Het Zeekadetkorps hoopt op een grote opkomst en heet de bezoekers alvast hartelijk welkom aan boord!