Bewegen en muziek bij dementie

Bewegen en muziek bij dementie
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Op maandagavond 18 maart vindt het volgende Alzheimer Trefpunt plaats in het Wijkcentrum de Hofstede in Velserbroek. Het onderwerp is: “Bewegen en muziek bij dementie”.

Bewegen is goed voor mensen met dementie, dat staat vast. Daarnaast heeft het een positief effect op o.a. het slaappatroon, de eetlust, de stemming en de communicatie. Veel herinneringen zijn gekoppeld aan muziek. Hoogtepunten als verliefd zijn, trouwen en ook gebeurtenissen uit de kindertijd zijn vaak verbonden met muziek.

Gespreksleider Mick Flieringa gaat hierover in gesprek met een aantal ervaren gastsprekers. Hierna is er volop ruimte om vragen te stellen. Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals.

Wijkcentrum de Hofstede, Aletta Jacobsstraat 227 in Velserbroek
Ontvangst vanaf 19.00 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt rond 21.00 uur.