Jubileumoptreden majorettes-TwirlTeam Soli

Jubileumoptreden majorettes-TwirlTeam Soli
Foto RTV Seaport/PR

Als je 50 jaar bestaat, dan mag je dat best vieren, vond het Twirlteam van muziekvereniging Soli. Daarom is er zondag 17 maart tussen 14.00-15.00 uur een reünie-optreden met het Marsorkest door de straten van Driehuis.

Op 7 maart is het precies 50 jaar geleden dat er bij muziekvereniging Soli een nieuw onderdeel werd gepresenteerd: een eigen majorette-peloton, het eerste in Velsen. Nu, 50 jaar later, heeft Soli als enige muziekvereniging in Velsen, nog steeds een majorettegroep, nu TwirlTeam Soli geheten.

Dat er door de jaren heen meer veranderd is, dan alleen de naam, moge duidelijk zijn. Het Marsorkest, waarbij de meidengroep nog steeds voorop loopt, heeft tegenwoordig veel minder optredens. Daarom maakt het team nu ook zelfstandige shows, op livemuziek van de diverse orkesten of op zelf gekozen muziek van bijvoorbeeld Kinderen voor Kinderen of Imagine Dragons.