Snel duidelijkheid gebruik Het Terras

Snel duidelijkheid gebruik Het Terras
RTV Seaport / Ron Pichel

Voor de zomer moet er duidelijkheid zijn over het gebruik van het Dorpshuis Het Terras in Santpoort-Noord. De gemeente en Stichting Welzijn Velsen (SWV) verkennen samen de mogelijkheden om op de bovenverdieping van Dorpshuis een aantal kantoorplekken te realiseren.

Hierover was onrust ontstaan bij andere gebruikers van het pand zoals de EHBO-vereniging en amateurkunstenaars.
Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad in een brief laten weten deze zorgen serieus te nemen. De afgelopen weken heeft SWV in aanwezigheid van de gemeente individuele gesprekken gevoerd met alle gebruikers van het Terras. Daarbij is besproken op welke wijze gebruikers gebruik kunnen blijven maken van het dorpshuis en zijn concrete oplossingen besproken.

In afstemming met de gebruikers komen SWV en de gemeente tot een uitwerking van het plan voor een aantal kantoorplekken in het Terras en een goede inpassing van alle activiteiten zoals die in het Dorpshuis plaatsvinden. Het college verwacht voor de zomer de verkenning af te ronden.