Max Staalman strijdt om nationale titel schilderen

Max Staalman strijdt om nationale titel schilderen
Foto: Rob Duin

Max Staalman uit IJmuiden doet 14 en 15 maart mee aan de finale van Skills Heroes in de categorie schilderen. Dit zijn nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. Als hij wint mag Max zich een jaar lang Nederlands kampioen schilderen noemen. Hij volgt zijn opleiding bij het ROC Horizon College in Heerhugowaard.

Max is druk met trainen voor de wedstrijd: ‘Ik weet wat de opdracht is en daar ben ik gelijk mee aan de slag gegaan. Ik moet onder meer een carnavalsmasker schilderen en dat is een flinke uitdaging’.

In totaal zijn negen studenten van het ROC Horizon College gekwalificeerd voor de landelijke finales van Skills Heroes. Bij het behalen van het Nederlands kampioenschap kunnen studenten van het Horizon College afgevaardigd worden naar de wereldkampioenschappen, Worldskills in Kazan (Rusland). Die afvaardiging verschilt per opleiding. Tijdens Worldskills strijden circa 1600 jonge vakmensen uit zestig landen met elkaar om de wereldtitels.