NieuwsPunt. – 11 maart 2019

NieuwsPunt. – 11 maart 2019
Foto: RTV Seaport

NieuwsPunt. wekelijks radio nieuwsprogramma deze week gepresenteerd door Gerard Boer en Netty Struijs met: Nieuws uit Velsen en de VVV uitagenda.

Tijdens het eerste uur kwam Jacqueline Staats namens het sociaal wijkplatform Velserbroek aan het woord over de toekomstige werkwijze van het platform. Politiek verslaggever Gertjan Huijbens besprak de onderwerpen die op de agenda van de raadssessies van de gemeenteraad donderdag 14 maart staan vermeld.

Het tweede uur kwam als eerste Emiel Webbe namens het wijkplatform IJmuiden-Zuid aan het woord over onder andere het gebruik van het aan te leggen parkje in de Binnenhaven. Stephanie Salden, locatiemanager van woonzorgcentrum de Moerberg in IJmuiden vertelde over het programma van de Open dag die zaterdag 16 maart plaatsvindt in de Moerberg voor iedereen die belangstelling heeft. Als laatste kwam Johan Zwakman, voorzitter van het wijkplatform IJmuiden-Noord in de uitzending over een initiatiefgroep Woongroep IJmuiden, bestaande uit 50 plussers die grond zoekt om een complex te realiseren waar ouderen samen kunnen wonen en voor elkaar kunnen zorgen. Zij hebben onder andere hun oog laten vallen op de grond van de voormalige huishoudschool aan de P.J. Troelstraweg.

Uur 1:

Uur 2: